Kokosimme vuoden 2017 kuulumisia kokonaisuudeksi. Ja ennen kuin kysyt – kyllä, vuosi 2016 jäikin välissä laajemmin kertaamatta.

Katohan vuan, semmosta sattuu!

2017, kippis sille..!

Vuosi 2017 alkoi hyvillä uutisilla, kun HIISI valittiin toista kertaa putkeen parhaaksi suomalaiseksi panimoksi Olutoppaalla. Suuret kiitokset äänestäjille tunnustuksesta sekä vuoden 2016, että vuoden 2015 osalta..!

Otettuina huomiosta päätimme myös että tämä ei jää tähän – nopeat yhteydet kahteen muuhun voittajaan, Pien-olutkauppaan ja One Pint-ravintolaan Helsingissä. Syntyi Gosebump.

Gosebumpin vastaanotto oli vallan huikea, ja rikoskumppaneita tavattiin keväällä vielä lahden toisella puolen, Tallinnan Craft Beer Weekendillä. Kiitokset muuten tässä vaiheessa myös ystävillemme Põhjalalla, visiitti oli antoisa.

Tallinnassa alettiin hieroa myös muita kollabo-suunnitelmia. Hieromista riitti, ja tänä vuonna ei varmasti hidastettu yhteistyötahtia – päinvastoin. Oudompiin kollabo-aineksiin kuului tännä vuonna mm. maitorahka ja korvapuustit, mutta syntyi vuonna 2017 vähän perinteisempiäkin juttuja. Suuret kiitokset aiemmin mainittujen tahojen lisäksi kollabohommista myös seuraaville: Coolhead, Fiskars, Ägräs, Mathildedal, Kimito, Maistila, Tanker, Borg, Ohrana, 8-Bit, Kaffa Roastery, Naughty BRGR, Ruohonjuuri. Jos tässä panijoilta jotain unohtui niin elekää olko vihaisia – suuret kiitokset ihan kaikille!

Oli muuten toistaiseksi paras festarikesä! Monella tapaa tuntui että meno parani huomattavasti entisestään, ja erityiskiitokset järjestäjille siitä että #ruokapuoli nostettiin enemmän framille. We likey. Siitä kiitokset esim. Olutsatama, Craft Beer Helsinki, Olutexpo, ja monet muut. Vuonna 2018 vieläkin kovempaa.

Kesällä koitti paitsi olutfestarisesonki, myös Hiisin erä #500, Itse. Ajateltiin että tässä kohtaa edustetaan kaikkea sitä mitä Hiisi tykkää tehdä. Oli villiä, oli marjaa, oli kokeellista – ja tänä kesänä tehtiinkin kieltämättä rutkasti souria!

Kesällä saatiin myös kovaa tunnustusta, kun Suomen Paras Olut 2017 -kilpailu ratkottiin Rautatientorilla. Suomen Paras Marja-, Hapan- tai Hedelmäolut painettiin Hiisillä: Donut Island Andrea, Hapankirsikka Berliner Weisse. Eikä homma jäänyt siihen. Myös Suomen Paras Stout löytyi Jyväskylästä, kun Iku-Turso kruunattiin voittajaksi..!

Melkoista, tuumattiin siinä.

Iku-Turso oli alkujaan vuonna 2014 Hiisin juhlaisa eränumero 100. Tuolloin kysyimme Facebook-seuraajiltamme mitä tarttis tehdä, ja tämän historian myötä olemme kokeneet Iku-Turson aina vähän spessumpana tapauksena. Koska kannuste tuli seuraajiltamme, päätimme antaa jotain myös takaisin: kotioluen harrastajat voivatkin löytää Tursolle reseptin vaikkapa täältä.

Vuonna 2017 tehtiin myös tynnyrihommia. Uudenvuodenyönä keitetyn perinteisen Ikiiurson lisäksi tynnyriin pääsi vastikää Suomen Parhaaksi kruunattu Iku-Turso, vuoden 2017 vuosikertana. Samalla selvitettiin montako tynnyriä mahtuu biokaasu-Dobloon. Vastaus on neljä.

Talvemmalla näitä tynnyreitä sitten tyhjenneltiin, ja viimeisiä kypsyttelyn tuloksia voikin noukkia loppuvuoden 2017 aikana Alkon hyllyiltä. Jatkon suhteen todettakoon että tynnyrihommat #kiinnostaa.

Kiitokset kaikille matkalla mukana olleille! Hiljennymme tältä erää tähän, uuden vuoden Ikiiurso ei odota.

– HIISI –